Skip to main content

 

O nama

Na inicijativu tada ovlaštenog uvoznika za vozila marke Porsche - P.Z. Auto d.o.o. (danas Porsche Croatia d.o.o.)  i g.Nenada Đurović osnovan je Porsche Club Croatia i predstavljen je javnosti 1. srpnja 2003. u prvom Porsche salonu u Aveniji Većeslava Holjevca 10 (Zagreb). Na svečanosti otvorenja kluba, uprava kluba izrazila je oduševljenje jer je i Hrvatska postala članicom velike Porsche obitelji koja je tada širom svijeta brojila preko 470 Porsche klubova s više od  100 tisuća članova.

Kao i drugdje u svijetu, Porsche Club Croatia osnovan je s ciljem razvoja i očuvanja Porsche mita. Porsche klubovi postoje još od ranih pedesetih godina prošlog stoljeća i svojim su aktivnostima stekli status najjače mreže klubova jedne automobilske marke.

Široka lepeza djelatnosti kojima se klub bavi usklađena je s ciljem održavanja povijesnog značaja automobila marke Porsche. Promocija važnosti marke Porsche uključuje javne prezentacije, razmjenu saznanja i iskustava među članovima kluba, organiziranje tečajeva, seminara i predavanja iz područja djelatnosti kluba. Članovi kluba imaju priliku razmjenjivati iskustva kroz organizirana druženja, a kroz organizirane vožnje i natjecanja Porsche automobilima osjetiti sve mogućnosti ovog kultnog sportskog automobila.

Među najatraktivnijim aktivnostima svakog Porsche kluba svakako su amaterske i profesionalne auto utrke vlasnika Porschea i organizirane škole napredne i sportske vožnje. Na sportskim auto trkama i treninzima dobre vožnje  članovi imaju jedinstvenu priliku iskušati sve mogućnosti svog motornog ljubimca koje na gradskim ulicama, zbog ograničenja brzine, ne dolaze do punog izražaja. U tu se svrhu organiziraju treninzi i natjecanja na trkačim stazama kojima se potvrđuju sve kvalitete zbog kojih ova marka automobila zaslužuje najviši status među sportskim automobilima. Za članove Porsche klubovi organiziraju i škole sportske vožnje. Osim auto trka redovito se organiziraju i drugi sportski sadržaji, poput tenis, golf turnira, jedriličarske regate i sl.

Porsche klubovi su poznati i po raznim društveno-zabavnim i kulturnim događanjima koja su često i humanitarnog karaktera. U programu kluba su i organizirane turističke vožnje Porsche automobilima koje uvijek privlače pažnju javnosti. Planiranje i provođenje aktivnosti Porsche klubova u potpunoj su ovlasti članova Porsche Cluba koji u cijelome svijetu djeluju poput obitelji koju povezuje zaljubljenost u ovu jednistvenu automobilsku marku. Tvrtka Porsche članovima Porsche kluba uvijek je na raspolaganju kao podrška i nema izravan utjecaj na djelovanje klubova.

 


 

 

Ostale informacije o našem klubu

Svako tko vozi bilo koji Porsche model je dobrodošao u naš klub.

Informacije o članstvu potražite u sekciji "članstvo".