Skip to main content

 

O nama

Na inicijativu g.Nenada Đurović i tada ovlaštenog uvoznika za vozila marke Porsche - P.Z. Auto d.o.o. (danas Porsche Croatia d.o.o.) osnovan je Porsche Club Croatia i predstavljen je javnosti 1. srpnja 2003. u  Porsche salonu u Aveniji Većeslava Holjevca 10 (Zagreb). Na svečanosti otvorenja kluba, uprava i članovi kluba izrazili su oduševljenje jer je i Hrvatska postala novom članicom velike Porsche obitelji koja je tada širom svijeta brojila preko 470 Porsche klubova s više od 100 tisuća članova.

Kao i drugdje u svijetu, Porsche Club Croatia osnovan je s ciljem razvoja i očuvanja Porsche mita. Porsche klubovi postoje još od ranih pedesetih godina prošlog stoljeća i svojim su aktivnostima stekli status najače mreže klubova jedne automobilske marke.

Široka lepeza djelatnosti kojima se klub bavi usklađena je s ciljem održavanja povijesnog značaja automobila marke Porsche. Članovi PCC promiču marku Porsche raznim aktivnostima: organiziranjem zajedničkih druženja, tečajeva, seminara, prezentacija, vožnji i natjecana kako bi razmijenili saznanja i iskustva i osjetili sve mogućnosti ovog kultnog Porsche automobilima. 

Među najatraktivnijim aktivnostima svakog Porsche kluba svakako su amaterske i profesionalne auto utrke vlasnika Porschea i organizirane škole napredne i sportske vožnje. Na sportskim auto trkama i treninzima dobre vožnje  članovi imaju jedinstvenu priliku iskušati sve mogućnosti svog motornog ljubimca koje na gradskim ulicama, zbog ograničenja brzine, ne dolaze do punog izražaja. U tu se svrhu organiziraju treninzi i natjecanja na trkačim stazama kojima se potvrđuju sve kvalitete zbog kojih ova marka automobila zaslužuje najviši status među sportskim automobilima. Ujedno se organiziraju i drugi sportski sadržaji, poput tenis, golf turnira, jedriličarske regate i sl.

Porsche klubovi su poznati i po raznim društveno-zabavnim i kulturnim događanjima koja su često i humanitarnog karaktera. U programu kluba su i organizirane turističke vožnje Porsche automobilima koje uvijek privlače pažnju javnosti.

Planiranje i provođenje aktivnosti Porsche klubova u potpunoj su ovlasti članova Porsche Cluba koji u cijelome svijetu djeluju poput obitelji koju povezuje zaljubljenost u ovu jednistvenu automobilsku marku. Tvrtka Porsche članovima Porsche kluba uvijek je na raspolaganju kao podrška i nema izravan utjecaj na djelovanje klubova.

 


 

 

Ostale informacije o našem klubu: 

Svako tko vozi bilo koji Porsche model ili obožava Porsche automobile je dobrodošao u naš klub.                                                                                

Informacije o članstvu potražite u sekciji "članstvo".